Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

TERVEYS

2014 TAMMIKUU - MAALISKUU
2014 HUHTIKUU - TOUKOKUU
2014 KESÄKUU - ELOKUU
2014 SYYSKUU - MARRASKUU
2014 JOULUKUU
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Tammikuun kimallus.

"Tammikuun kimallus". Tiistaina 2014-01-14 klo 12:41 Jyväskylän Vaajakosken Wellamo-uimahallissa. Kuva: Pertti Manninen.

Tammikuu 2014. "Talvipyöräilyä".



Talvipyöräilyä ohikiitävillä hetkillä Jyväskylän Vaajakoskentiellä torstaina 2014-01-16 klo 14:51 ja 14:53. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Tammikuun kimallus 2014.

Tammikuun kimallus lämpimästä altaasta. Ulkona aika kirpeä pakkanen, vihdoinkin reilut 10 astetta muuten niin kovin leutona ja lähes lumettona talvena Keski-Suomessakin. Jyväskylän Vaajakosken Wellamo-uimahalli tiistaina 2014-01-16 klo 12:41. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

 

 

Arkisto 2006:

Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi.

Entinen tupakkamannekiini ja nykyinen olutmannekiini on ryhtynyt ryöpyttämään keskustalaista naisministeriä. Itse kokoomuksen ehdokasta presidentinvaaleissa avoimesti tukenut tekee siis politiikkaa. Ehkä hän katkeroitui, kun sai porttikiellon itsenäisyyspäivän juhliin käyttäydyttyään sopimattomasti naisten vessassa.
Menihän tämä kuudettakymmentä käyvä ukkomies kolmikymppisen uuden neitokaisen kanssa linnan juhliin, jossa vaimokin oli kutsuttuna vieraana. 

Tämä bisnesmies on laittanut useita firmoja suoritustilaan ja jättänyt sitoumuksensa hoitamatta. esim Harkino-nimisen yhtiön. Hampurin halliseikkailut pelasti SanomaWSOY:n Rautakirja Oy, joka omia tappioita välttääkseen joutui ottamaan Hampurin hallin haltuunsa. Jokainen R-kioskissa kävijä maksaa nyt promilleja tälle bisnesmiehelle usean vuoden ajan.

Nykyiseen alkoholipoliittiseen keskusteluun on syytä tuoda mieliin tämän bisnesmiehen Ilta-Sanomissa joitakin vuosia sitten antama mielipide: "Mitä pahaa on kaljanjuonnissa?"

Pääkirjoitus. Maanantai 2006-11-27. Nettisanomat. Pertti Manninen.

Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite.

Arkisto 2006:

Helsingin Sanomat.  Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen  ja lehden omistaa SanomaWSOY.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä

Suomalaiset huippu-urheilijat ovat hemmotelleet meitä suomalaisia käsittämättömillä uroteoilla maailmantähtien joukossa. Kansallista identiteettiämme on vahvistettu ja itsetuntoamme pönkitetty olympia-areenoilla ja MM-kilpailuissa sekä muissa arvoturnauksissa.

Odotuksemme eivät ole muuttuneet mihinkään. Me haluamme yhä sankareita. Mahdollisuud
et odotusten täyttymiselle ovat vain supistuneet olemattomiin, kun valtiovalta ei ymmärrä huippu-urheilun todellisia tarpeita kiristyvässä kilpailussa. Etenkin pienten lajien edustajat joutuvat nostamaan kätensä pystyyn. Ammattimaista harjoittelua vaativaan huipuntavoitteluun ei yksinkertaisesti ole taloudellisia edellytyksiä.

Valtionavun pienuus osoittaa arvostuksen puutteen. Ja jos valtiovalta ei arvosta, niin miten yritysmaailmakaan suhtautuisi toisin. Kulttuuriministeri Tanja Saarela  (ent. Karpela, s. Vienonen) on yhteiskunnassamme huippu-urheilun ylin edunvalvoja. 
Huippu-urheilun onneksi hän on tuolla valtaistuimella enää vain muutaman kuukauden, sillä pelkkänä kauneuskilpailun voittajana ei voi ratsastaa toista ministerikautta.

Urheiluelämän odotukset tosin olivat Saarelankin kohdalla korkealla, kun hän aloitti Karpelana uudessa tehtävässään vajaa neljä vuotta sitten. Hän oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja ymmärtänyt käyttää asiantuntijoita apunaan asioissa, joita hän ei voinut urheiluelämästä hallita pelkällä aerobic-ohjaajan taustallaan. Mutta mitä sitten tapahtui, kulttuuriministeri käänsikin urheilulle selkänsä.

Ministeri, joka oli tottunut jo missivuosistaan lähtien olemaan huomion keskipisteenä, ryhtyikin välttelemään asiaa, jonka puolesta hänen odotettiin taistelevan. Mitä tästä opimme: ministeriä valittaessa pitäisi miettiä muutakin kuin hänen julkisuusarvoaan ja hänen edustamansa puolueen tarpeita profiilin nostamiseen. Keskustan populistiset pyrkimykset äänien kalasteluun nuoren, näyttävän ja teräväpäisen naisen avulla ovat koituneet suomalaisen huippu-urheilun tappioksi.

Lasten ja nuorten liikunnasta, joka sekin on erittäin tärkeää, ministeri on kyllä jaksanut huolehtia, koska sen avulla saa laajempaa julkisuutta eli enemmän ääniä. Teot silläkin saralla ovat valitettavasti jääneet turhanpäiväisen höpötyksen tasolle.

Urheilun edustustehtäviin ulkomaille, olympiakisojen kokkareille ja muille vastaaville estradeille Tanja Saarela on nainen paikallaan. Siinä miesvaltaisessa ympäristössä hän hallitsee ammattimaisesti tilanteet erinomaisine englannin kielen taitoineen ja näyttävine ulkomuotoineen toisin kuin kotoisissa urheilukinkereissä, joita hän tuntuu tietoisesti välttelevän.

Suomen urheiluväki on joutunut toistuvasti pettymään, kun erilaisissa alan tilaisuuksissa on odotettu kulttuuriministerin ottavan puheissaan kantaa kiperiin urheilupoliittisiin kysymyksiin, mutta paikalle onkin saapunut joku sijaispuhuja ministerin ilmoittauduttua sairaaksi. Johonkin kokoukseen, jossa ei puhuta urheilusta, ministeri Saarela pöräyttää näyttävästi moottoripyörällä kuin Bond-tyttö ikään ja kutsuu lehdistön paikalle, mutta ne kekkerit, joissa on riski saada negatiivista julkisuutta, hän jättää tyylikkäästi väliin.

Hän ei ymmärrä, että julkisuutta ei voi hallita ja että hyvä johtaja tarvitsee kritiikkiä tullakseen paremmaksi johtajaksi. Hän ei kestä arvostelua raivostumatta ja puolustelematta itseään aina häpeäksi asti. Näin on varmaan tämänkin kolumnin jälkeen.

Herkkähipiäisenä ministeri Saarela on yrittänyt kehittää ympärilleen suojamuurin. Hän pelkää - syystäkin - oman uskottavuutensa puolesta ja sortuu selittelemään sen sijaan, että kohtaisi aidosti tilanteet ja ottaisi niistä opiksi.

Me emme tarvitse kulttuuriministeriä, joka ei ole kiinnostunut urheilusta. Me kaipaamme urheilun keulakuvaksi ihmistä, jolla on kokemusta ja kanttia. Ihmistä, jolla on tahto kehittää urheilun rahoitusta. Ihmistä, joka tapaisi urheilijoita jo paljon ennen kuin he ovat meidän kaikkien sankareita.

Harry Harkimo
harry.harkimo @hartwall-areena.com.
Kirjoittaja on urheilun liikemies. (Kuva).

Helsingin Sanomat.  Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen  ja lehden omistaa SanomaWSOY.



Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2006/11/27/etusivu.html

Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite.


Maaliskuu 2014. Hallituksen suuri SOTE-uudistus eli kahden kerroksen väkeä.

Hallituksen suuressa SOTE-tiedotustilaisuudessa olivat edustettuina kaikki eduskuntapuolueet VASEN-ryhmää lukuunottamatta. Valtiovarainministeriön säästöbudjetin johdosta pöytiä ei riittänyt kaikille. Vain Sdp:n Jutta Urpilainen, Kokoomuksen Jyrki Katainen, Perussuomalaisten Timo Soini ja Keskustan Juha Sipilä pääsivät pöydän ääreen. Kuvassa tuoleilla, joita onneksi oli riittänyt, etualalta loittonevasti: Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen (kuuntelee), RKP:n Carl Haglund (katselee tummassa solmiossaan), Vihreitten Ville Niinistö (kirjoittaa arvokkaan näköisesti muistiinpanoja) ja Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki (vilkuilee vasemmalle kirjavissa sukissaan ja valkoisessa kalsarinlahkeessaan).

Kuvat Yle2:n uutislähetyksestä sunnuntai-iltana 2014-03-23 klo 21:55. Pertti Manninen. Isonna!


Demokraattinen vaali. Vertailussa Krim ja Suomi. IS:n lukijan kommentti.

maaliskuu 21, 2014

LAINAUS IS:n lukijan kommentista Krimin vaaleista ja boikottilistalle joutumisesta.

”Katainen antoi ymmärtää, että Suomen kansalainen voi joutua EUn pakotelistalle. Suomen kansalainen ei pääse Suomeen ja hänen varansa takavarikoidaan oikeuden päätöksettä. Henna Virkkunen puolestaan kansanäänestyttäisi keskuskaupungeilla kunnat kaupunkeihin. Suomessa seurataan sekä republikaaneja että yhtenäisvenäläisiä poliitikkoja.
20.3. ”

LAINAUS LOPPUU

Tällainenkin rinnastus esitettiin demokraattisesta äänestystavasta,jota nämä nykyiset ministerimme kilvan kannattivat, ainakin vielä hiljan, Sdp:n Urpilainenkin tätä kannattaa, mutta ei hänen vastaehdokkaansa Antti Rinne, siis puheenjohtaja kisassa.

http://viikkosanomat.fi/2014/03/21/demokraattinen-vaali-vertailussa-krim-ja-suomi-isn-lukijan-kommentti/

This entry was posted on perjantai, maaliskuu 21st, 2014 at 7:10 


Pupu pöksyyn? ”MT: Kuntaliitosten pakkopykälästä halutaan luopua”. Lähde: msn.com.

huhtikuu 2, 2014

http://uutiset.fi.msn.com/politiikka/mt-kuntaliitosten-
pakkopyk%C3%A4l%C3%A4st%C3%A4-halutaan-luopua

”Kuntaliitosten pakkopykälästä halutaan luopua

Hallituspuolueissa on halua luopua kuntaliitosten pakkopykälästä, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Lehti kysyi osalta hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajia mielipidettä lakipykälästä.

- Pakkopykälästä ei ole päätöksiä, mutta jos siitä päätettäisiin luopua, emme pane vastaan, sanoi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman lehdelle.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluodon mielestä siitä pitäisi ehdottomasti luopua. Myös paine keskusteluun kasvoi sote-sovun myötä.

- Tiedossa on, että myös meidän ryhmässä on niitä, jotka eivät pidä pykälästä, totesi ryhmäjohtaja Petteri Orpo (kok.) lehdelle.

Pykälä lisättiin heinäkuussa voimaan tulleeseen kuntarakennelakiin syyskuussa. Se koskee noin kymmentä kaupunkiseutua.

Orvon mukaan hallitus käy läpi pakkopykälään tulleet lausunnot ja päättää jatkosta sen jälkeen.”

—-

Kommentti_
Valistunut arvaus on se, että tämä ”demokratian peräsuoli” tyhjenee itsestään ja hissukseen.

Tähän loppuun eräs upeimmista lausunnoista.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2014-04-02 klo 11:45.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen:

shit.fi – perjantai 2013-08-30.

Pikkukuva  Pikkukuva

20130830 Jutta Urpilainen ”Demokratian perälauta” Pakkoliitokset.

Ääni ja lyhyt kuvavälähdys.

http://youtu.be/PiHN0n6QMhQ - http://youtu.be/hW63R3udWFo

… kaupunkialueilla jos vapaaehtoisia liitoksia ei synny. Menetelmä kyllä edellyttäisi kansanäänestyksiä, mutta yhteisessä äänestyksessä voittaa yleensä keskuskaupungin kanta. Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Jutta Urpilainen on aikaisemmin hyvinkin näyttävästi vastustanut pakkoliitoksia mutta kertoo nyt harkinneensa asiaa uudestaan.

Kristillisdemokraateille vaikein kohta oli koti …

(Toimittaja Kimmo Henriksson).

shit.fi – perjantai 2013-08-30.

”Demokratian peräsuoli”
”Kyllä tämän prosessin aikana ihan aidosti olemme myös arvioineet, että kuntauudistukseen tarvitaan uusi vaihde.
Sen takia ainakin omalta osaltani olin valmis hyväksymään kuntauudistukseen peräsuolen, jossa valtioneuvostolla on demokratia lukon avauduttua mahdollisuus sitten myöskin käyttää toimivaltaa mikäli näyttää siltä että ei synny niin eheitä ja elinvoimaisia kuntia joilla aidosti pystytään myös kuntalaisille palvelut tarjoamaan.”

20130830 Jutta Urpilainen ”Demokratian perälauta” Pakkoliitokset,
Valtiovaraininisteri kertoo miksi hän muutti mielensä kuntien pakkoliitoksista siinä tapauksessa jos ”demokraattisen äänestyksen” jälkeen ei noudateta enemmistön tahtoa, Ylen radion uutislähetyksestä perjantai-aiamuna 2013-08-30.

http://youtu.be/PiHN0n6QMhQ - http://youtu.be/hW63R3udWFo

Tags: ,,,

http://viikkosanomat.fi/2014/04/02/pupu-poksyyn-mt-kuntaliitosten-pakkopykalasta-halutaan-luopua-lahde-msn-com/


Jutta Urpilainen: ”Ihan aidosti luovuin itse kannattamastani kuntien pakkoliitos-perälaudasta”. Takinkääntö.

huhtikuu 12, 2014

Jutta Urpilainen tänään:

11.04.2014 – Hallituksen linja ja puolueen kanta
… ”Samanlainen asetelma oli hallituksen rakennepaketin osalta. Neuvottelutulos oli kokonaisuus, jossa jokainen puolue sai joitakin tavoitteita yhteisiksi päätöksiksi ja jokainen puolue joutui hyväksymään päätöksiä, jotka eivät olleet puolueen tavoitteena. Kuntien pakkoliitospäätös oli sellainen, joka ei ollut SDP:n tavoitelistalla, mutta joka jouduttiin hyväksymään osana kokonaisuutta. SDP puolustaa neuvottelutulosta, mutta puolueen poliittinen kanta pakkoliitoksiin ei muutu. Puolustamme siis yhteistä linjaa – ellei yhteistä linjaa muuteta yhteistuumin. Nyt näin kävi, pakkoliitoksista luovutaan ja SDP on yhteiseen päätökseen tietysti hyvin tyytyväinen. …

http://www.juttaurpilainen.fi/blogi.php?id=143

Jutta Urpilainen eilen:

””Kyllä tämän prosessin aikana ihan aidosti olemme myös arvioineet, että kuntauudistukseen tarvitaan uusi vaihde.
Sen takia ainakin omalta osaltani olin valmis hyväksymään kuntauudistukseen perälaudan, jossa valtioneuvostolla on demokratia lukon avauduttua mahdollisuus sitten myöskin käyttää toimivaltaa mikäli näyttää siltä että ei synny niin eheitä ja elinvoimaisia kuntia joilla aidosti pystytään myös kuntalaisille palvelut tarjoamaan.”

LÄHDE:

shit.fi – perjantai 2013-08-30.

Pikkukuva  Pikkukuva

20130830 Jutta Urpilainen ”Demokratian perälauta” Pakkoliitokset.

Ääni ja lyhyt kuvavälähdys.

http://youtu.be/PiHN0n6QMhQ - http://youtu.be/hW63R3udWFo

… kaupunkialueilla jos vapaaehtoisia liitoksia ei synny. Menetelmä kyllä edellyttäisi kansanäänestyksiä, mutta yhteisessä äänestyksessä voittaa yleensä keskuskaupungin kanta. Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Jutta Urpilainen on aikaisemmin hyvinkin näyttävästi vastustanut pakkoliitoksia mutta kertoo nyt harkinneensa asiaa uudestaan.

Kristillisdemokraateille vaikein kohta oli koti …

(Toimittaja Kimmo Henriksson).

http://www.shit.fi/2013/08/30/etusivu.htm

shit.fi – perjantai 2013-08-30.

”Demokratian peräsuoli”
”Kyllä tämän prosessin aikana ihan aidosti olemme myös arvioineet, että kuntauudistukseen tarvitaan uusi vaihde.
Sen takia ainakin omalta osaltani olin valmis hyväksymään kuntauudistukseen peräsuolen, jossa valtioneuvostolla on demokratia lukon avauduttua mahdollisuus sitten myöskin käyttää toimivaltaa mikäli näyttää siltä että ei synny niin eheitä ja elinvoimaisia kuntia joilla aidosti pystytään myös kuntalaisille palvelut tarjoamaan.”

20130830 Jutta Urpilainen ”Demokratian perälauta” Pakkoliitokset,
Valtiovaraininisteri kertoo miksi hän muutti mielensä kuntien pakkoliitoksista siinä tapauksessa jos ”demokraattisen äänestyksen” jälkeen ei noudateta enemmistön tahtoa, Ylen radion uutislähetyksestä perjantai-aiamuna 2013-08-30.

http://youtu.be/PiHN0n6QMhQ - http://youtu.be/hW63R3udWFo

Tags: ,
,
,

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2014-04-12 klo 02:35

LÄHDE.

Tags: ,

http://viikkosanomat.fi/2014/04/12/jutta-urpilainen-ihan-aidosti-luovuin-itse-kannattamastani-kuntien-palloliitos-peralaudasta-takinkaanto/


ILTALEHDEN olutjuttu perjantaina 2014-04-11. Lähteenä MSN Healthy Living. Huh huh!

huhtikuu 12, 2014

Tutkimusten mukaan oluella on myös terveyshyötyjä.

”Tutkimusten mukaan oluella on myös terveyshyötyjä. (COLOURBOX)”

LAINAUS ALKAA

ILTALEHTI.fi RUOKA

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2014041118205557_ru.shtml

”Perjantai 11.4.2014 klo 20.46

Olut kuuluu olennaisena osana monen viikonloppuun.

Rentoutuminen, mausta nauttiminen ja juhlamielen nostaminen eivät suinkaan ole ainoita syitä, miksi olutta kannattaa juoda. Tutkimusten mukaan oluella on myös terveyshyötyjä! Tässä niistä kymmenen.

1. Suojaa sydäntä
Italialaistutkijoiden mukaan kohtuullinen oluenjuonti voi suojata sydän- ja verisuonitaudeilta. Tutkimuksen mukaan oluen kohtuukäyttäjillä on 42 prosenttia pienempi riski sairastua sydänsairauksiin kuin sitä juomattomilla. Tutkijoiden mukaan sydämen kannalta tehokkain annos on tuopillinen olutta päivässä.

2. Lisää luovuutta
Tuoppi tai kaksi ei tee sinua älykkäämmäksi. Luovuuden kannalta juttu onkin jo toinen. Consciousness and Cognition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pieni määrä alkoholia tekee terää luovalle ajattelulle. Tutkimukseen osallistui 40 miestä, jotka katsoivat elokuvaa ja ratkaisivat samalla arvoituksia. Vähän olutta nauttineet herrat ratkaisivat tehtävät selviä tovereitaan nopeammin.

3. Pienentää diabetesriskiä
Hollantilaistutkijat analysoivat yli 38 000 miehen terveystietoja ja tekivät hämmästyttävän havainnon. Kun miehet, jotka eivät olleet aiemmin juuri käyttäneet alkoholia, siirtyivät sen kohtuukäyttäjiksi, laski heidän riskinsä sairastua kakkostyypin diabetekseen selvästi. Kulutuksen lisääminen niillä, jotka olivat jo aiemmin käyttäneet alkoholia kohtuullisesti, ei toiminut samalla tavoin. Avaimena on siis se, ettei oluella kannata läträtä liikaa.

4. Mannaa munuaisille
Oluen avulla voi välttää munuaiskivien muodostumisen. Suomalaistutkimuksen mukaan jokainen olutpullo, jonka mies juo päivän aikana, laskee hänen riskiään saada munuaiskiviä 40 prosentilla. Tämän selitys voi olla siinä, että riittävä nesteen juominen auttaa munuaisia toimimaan tehokkaasti. Myös oluen sisältämästä humalasta voi olla hyötyä, sillä se vähentää kalsiumin liukenemista luustosta. Liika kalsium voi kertyä kiviksi virtsateihin.

5. Nopeuttaa palautumista
Tuopillinen treenin jälkeen voi olla ihan hyvä ajatus. Espanjalaistutkimuksen mukaan se nimittäin nopeuttaa palautumista. Tutkimukseen osallistuneet opiskelijat laitettiin kuntoilemaan kuumuudessa. Hikisen urakan jälkeen he joivat joko vettä tai olutta. Mittauksissa selvisi, että olutta hörppineiden nestetasapaino palautui nopeammin kuin vettä juoneiden.

6. Tehostaa itsetuntoa
Onko sinun vaikea luottaa itseesi? Oluesta voi olla apua. Brittitutkijoiden mukaan mitä useamman oluen ihminen juo illan aikana, sitä viehättävämpänä hän itseään pitää. Toisessa tutkimuksessa koehenkilöille annettiin joko alkoholipitoinen tai alkoholiton juoma, jonka jälkeen heidän piti pitää puhe. Sen jälkeen he saivat arvioida kuinka fiksuiksi, viehättäviksi ja hauskoiksi he kokivat itsensä puheen aikana. Alkoholia huoneet arvioivat itsensä selvästi positiivisemmin.

7. Hyväksi silmille
Guinness päivässä voi pitää silmälääkärin loitolla. Kanadalaistutkimuksen mukaan päivittäinen tuopillinen tehostaa kaihin muodostumista ehkäisevien antioksidanttien toimintaa. Parhaiten toimivat lager- ja stout-oluet. Vaikutus kääntyi kuitenkin päinvastaisesti, jos tuoppeja kumottiin kolme tai enemmän päivässä.

8. Laskee verenpainetta
Korkea verenpaine aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia. Oluen juominen voi kuitenkin helpottaa asiaa. Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan oluen kohtuukäyttäjillä oli pienempi korkean verenpaineen riski kuin viinien tai cocktailien siemailijoilla.

9. Parantaa vastustuskykyä
Oregonissa tehdyn tutkimuksen mukaan drinkki tai kaksi päivässä voi tehostaa kehon immuunipuolustusta. Tutkijat rokottivat apinoita isorokkorokotteella. Sen jälkeen osalle apinoista annettiin alkoholia ja toisille sokerivettä. Kohtuullisesti alkoholia käyttäneiden elimistö reagoi rokotukseen tehokkaammin kuin sokerivettä juoneiden. Rajummin ryypänneillä vaikutus ei enää ollut yhtä suotuisa.

10. Lujittaa luustoa
Liika on aina liikaa, ja tuhdissa humalassa loukkaa helposti itsensä. Mutta oluen kohtuukäyttö voi itse asiassa vahvistaa luota. Tuftsin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yhden tai kaksi olutta päivässä juovilla miehillä on vahvemmat luut kuin olutta juomattomilla. Yli kahden oluen päiväannos on jo haitallinen ja heikentää luuntiheyttä.

Lähde: MSN Healthy Living

IL

Google-mainokset

Halpa Laina 2000-5000€
Nopea ja Helppo Verkkohakemus. Hae Heti Yleislainaa!
yleislaina.fi

Sydän- ja verisuonitauti?
Tutkimus tarvitsee vapaaehtoisia. Lisätietoja täältä.
clinlife.fi/Sydän-ja_verisuonitauti


LAINAUS LOPPUU

Huh huh! Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2014-04-12 03:20

Kommentit
LAINAUS ALKAA

27 kommenttia

Kommentoi käyttäen…
Jari Kaiho · Managing Director yrityksessä Kardex Remstar
Aina löytyy perusteet! )
Vastaa · · 2 · 6 tuntia sitten

Taru Satua Längman · Academia Life
Auttaa myös pääsemään eroon tylsästä täysraittiista puolisosta, jippii… =)
Vastaa · · 1 · 6 tuntia sitten

Pete Antero · Huippukommentoija
Ykkösolut on hyvää kun siihen totuttauu,maltaan ja humalan maku saunan jälkeen ilman pientä nousukänniä… nams… 
Vastaa · · 1 · 3 tuntia sitten

Alex Kivelä · Huippukommentoija
Pete Antero homo
Vastaa · · 5 · 3 tuntia sitten

Heino Tiilikainen · HSQ-koordinaattori yrityksessä Neste Oil Oyj
Pete Antero Oluen luontainen vahvuus on 5 til-% tai yli. Silloin maku ja kaikki osa-alueet ovat parhaimmillaan.
Vastaa · · 3 tuntia sitten

Vilho Alavuotunki · Elämän kova koulu
onkohan sitä olemassakaan mitään parempaa terveysjuomaa kuin olut! 
Vastaa · · 1 · 5 tuntia sitten

Kalle Turtinen · Saarijärvi
maksa ja haima tykkää, mutta saahan noita uusia, ainakin maksaa
Vastaa · · 5 tuntia sitten

Heino Tiilikainen · HSQ-koordinaattori yrityksessä Neste Oil Oyj
Kyllä, olen nauttinut parikymmentä vuotta 2-3 olutta/vrk ja maksa- ja veriarvot kunnossa, vaimoni ei käytä lainkaan alkoholia, ja maksa-arvot tapissa!
Vastaa · · 1 · 3 tuntia sitten

Timo-Jussi Lamberg · Huippukommentoija · Yöohjaaja yrityksessä Valmennuskoti Rykmentti
Terveysjuoma 
Vastaa · · 1 · 5 tuntia sitten

Vekku Kuitunen
Mitäs miä oon aina sanonnu!
Vastaa · · 1 · 5 tuntia sitten

Juho Anttila
5/5
Vastaa · · 5 tuntia sitten

Kristian Paija · Huippukommentoija · Istua ja ihmetellä yrityksessä WinNova
Tereve kun pukki, vähemmälläkin oluen läträämisellä 

Jos virheistä sais rokottaa, sais kääntäjä muutaman piikin persuksiin =P
Vastaa · · 5 tuntia sitten

Jarkko Kainulainen · Puuseppä yrityksessä Ylä-Savon ammattiopisto
Rajansa kaikella niin on terveellistä 
Vastaa · · 1 · 5 tuntia sitten

Ville Auvinen · Huippukommentoija · Espoon palvelualojen oppilaitos
kyllä on toimittajilla jutut lopussa jos pitää olutta mainostaa terveysjuomana
Vastaa · · 2 · 5 tuntia sitten

Heino Tiilikainen · HSQ-koordinaattori yrityksessä Neste Oil Oyj
Mutta, kun se on totinen tosi!
Vastaa · · 3 tuntia sitten

Senja Huhtiniemi
Auta myös myrkyttää oma ja läheisten elämän…
Vastaa · · 1 · 4 tuntia sitten

Jaska Jokunen · Huippukommentoija
Toisessa iltiksen jutussa kerrottiin että mies sai sydärin lenkkeilessään ja syyksi epäili myös osittain työrasitusta. Tässä taas kerrotaan bissen hyvistä vaikutuksista… Hmmm, pitäiskö alkaa sohvaperunaks ja alkaa lipittään bissee.
Vastaa · · 5 tuntia sitten

Esko Pahna · Huippukommentoija · TAMK
Mitä suurempi syy nauttia tästä 0€ maksaneesta Karhun A-olut laatikosta. Kitos kapu.
Vastaa · · 4 tuntia sitten

Pasi Rahkonen · Sähköasentaja yrityksessä Slk-Satellight Oy
Lisää luovuutta, no se on kyllä totta 
Vastaa · · 1 · 4 tuntia sitten

Daniel Mikael Ahopalo · Ajoneuvo asentaja yrityksessä VV-Auto Group Oy
Suomalaisella kaatamisella toi on kaukana terveellisestä 
Vastaa · · 1 · 4 tuntia sitten

Jussi Leino · Rauman Merenkulkuopisto
On olemassa parempiakin juomia kuin olut. Ei vaan tule äkkiseltään mieleen mitä.
Vastaa · · 3 tuntia sitten

Tauno Alkula
Olutpanimoiden harhaanjohtavaa mainosta.
Vastaa · · 3 tuntia sitten

Mikael Vehkaoja · Työskentelee yrityksessä Loner Fin
Kela-korvausta odotellessa.
Vastaa · · 2 · 3 tuntia sitten

Joakim Wallenius · Huippukommentoija
Ja ministerit yrittää tappaa meijät sillä ettei kaljaa saa tuoda virosta D

ai… Se olikin viinan tuonti 
Vastaa · · 2 tuntia sitten

Juuso Koskinen
@Markus Aaltonen
Vastaa · · noin tunti sitten

Petteri Pekkarinen · Työskentelee yrityksessä Mediapaja Syke
Mäyräkoira aamuin ja illoin pitää anoreksian loitolla!!
Vastaa · · noin tunti sitten

LAINAUS LOPPUU
Viikkosanomat perjantaina 2014-04-12 klo 03:30

LÄHDE

 

Etusivulla:

Tags: ,

http://viikkosanomat.fi/2014/04/12/iltalehden-olutjuttu-perjantaina-2014-04-11-lahteena-msn-healthy-living-huh-huh/



Talviturkin heitto jo toukokuussa! Hellepäivänä keskiviikkona 25.05.2014 järveen piti päästä. Vesi oli noin 16, joten teko jäi kastautumiseksi. Omakuvat Keski-Suomessa Peurunkajärvessä klo 17:51 Pertti Manninen. Isonna!



Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan! Arkistosta vuodelta 2001!


Charlie Chaplin sunnuntaisin TV1:ssä!
The Kid - Chaplinin poika - 1921
torstaina 7. kesäkuuta 2001. 
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Ilmoitukset 
Joka torstai!


nettisanomat.com
etusivu 07.06.01. 


uusin lehti

seuraava lehti 
tämä lehti 
edellinen lehti 
vanhin lehti 
kaikki lehdet-linkki 
hakemisto
valokuvagalleria



ilmoitukset

urheilu

tv ja radio

kulttuuri

musiikki

asunto

ruoka

raha

2. kirjoitus

ajatus

säälinkki

tietolinkit

merkit

nettilinkit

netti

it

hanami

tapaa-miset

lukijoilta

info

ilmoitukset



Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

Uimakoulut kutsuvat! Sinnikäs yksityisopetuskin kannattaa!

Koko kesän yksityisopetus!
Valitse opettaja: Aikuinen, jos et itse jaksa tai sinulle tulee jatkuvasti vilu, pyydä jotakin vanhempaa uimataitosta lasta ryhtymään uimaopettajaksi: Sinä vain vahdit ja osallistut tapahtumaan vaikka verkkarit päällä: Välillä yritä kuitenkin kastautua.

Totuta lapsi veteen. Hypelkää ja roiskikaa varovasti, jutun täytyy miellyttää!

Uintiopetusta: Lapsi kahlaa syvemmälle aluksi napaa ja myöhemmin kainaloita myöten ja sitten liikkuu AINA rantaanpäin: Aluksi kävellen ja pikku hiljaa liukuen: kädet ylös suorina pään yläpuolelle, tiukka ote peukalosta toisen käden sormilla ja hypähdys rantaan päin. Opettaja voi tukea mahan alta ja käsikellukkeetkin helpottavat pinnalla pysymistä. Tämä toistetaan ja toistetaan.

Tunnin lopussa pukeudutaan nopeasti lämpöisesti, märkä uima-asu pois ja sitten hiukan mutustellaan jätskiä ja limsaa tai mehua. Näin tehdään mieluummin joka päivä, mutta pakolla ei kannata lähteä uimakouluun. Välipäiviä saa pitää kunhan touhu on kuitenkin säännöllistä.

Tätä toistetaan koko kesä. Loppukesällä lapsi jo hiukan liukuu ja polskuttaa jaloillaan: UI HIUKAN, tosin vain hiukan.


Muista! Aikuinen on aina vastuussa lapsesta. Älä hukkaa hetkeksikään lasta silmistäsi.

Pertti Manninen


Käsivarsikellukkeet ovat hyvä apu uimaopetuksessa. Krokotiili ja uimalaudat sopivat potkuharjoitteluun. Uimarengas on parasta antaa jo uimataitoisen lapsen leikkeihin, koska se voi kipata, lähteä tuulessa karkuun, eikä siin uima-asento ole oikea.

Tämä juttu julkaistu vuosi sitten nettisanomat.com:issa 08.06.00.

 
"uimassa."
unelmoituja kuvia.
pertti manninen

"erika, sorsien sukua."


hyttysessä viimeisenä kesänä 2000.
anna-marin muistolle.
kettu.

Julkaistu Nettisanomissa torstaina 2001-06-07. Tekstiä suurennettu 1:llä.
http://www.nettisanomat.com/2001/06/07/etusivu.htm 



« 

Kuntauudistus. Perääntyminen pakkoliitoksista vain pelkkää sumutusta? Sdp ja Jouni Backman.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman kertoi pari päivää sitten HS:ssä, että ehdoton edellytys on demokratian toteutumiseksi se, että pakkoliitos tapahtuu vain kansalaisten, siis asukkaiden, tahdosta. Hän ei nähnyt siinä mitään ongelmaa, että äänet lasketaan yhteisesti ja isomman kunnan asukkaiden puoltavat äänet voisi nujertaa pienemmän kunnan vastustavatkin äänet, vaikka ne olisivat enemmistönä omalla alueellaan.

Backmanhan on oikea äänispesialisti. Kun hän joissakin vaaleissa putosi eduskunnasta, hän sai asiantuntijanpaikan, kovapalkkaisen. Tieto oy:ssä sitten ja ryhtyi innokkaasti, tosin vailla ammattitaitoa, vastaamaan sähköisestä äänestyksestä kunnallisvaaleissa. Fiaskohan siitä tuli ja vaalit jouduttiin uusimaan useissa kunnissa, muistaakseni viidessä.

Syyllisiksi joutuivat aivan ansaitusti silloinen oikeusministeri Tuija Brax ja vaalipääiläkkö Arto Jääskeläinen, joka ei saanut potkuja ja jatkoi jonkun aikaa piiloitettuna touhujaan. Nythän apulaisoikeusasiamies on antanut moitteet siitä, että oikeusministeriön ohjeet viime kunnallisvaaleissa olivat lainvastaiset, siis lainvastaiset, ja tästäkin Jääskeläinen selvisi ilman potkuja!

Sähköisen äänestyksen fiaskossa Backman oli hiljaa kuin kusi sukassa ja mediakaan ei selvittänyt sitten, kuka siellä Tieto oy:ssä  oli vastuussa sähläyksestä. Siinä muuten jäi selvittämättä Braxin vastuu siitä, että niin sanotulla vaaliavaimella päästiin tutkimaan kuka mitenkä oli äänestänyt. Siis aivan selvästi törkeä vaalisalaisuuden rikkominen! Oliko siinä niin että tarvittiin kolme yhtaikaista avainta. Ei siinä paljon painanut oliko nämä virkamiehiä tai jopa yksityisen firman edustajia. Järjestelmä oli täysin mahdoton vaalisalaisuuden kannalta!

Asiaa ei tutkittu, vaikka Cert, tai jotenkin niin, kertoi tästä hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus jätti asian tutkimatta, siis tämän asian. Asiaa ei selvittänyt edes oikeuskansleri, vaikka hän tiesi asiasta! Näin ministeri Tuija Brax välttyi valtakunnanoikeudelta ja jatkaa poliitista uraasa.

Toivottavasti jollakin äänestyskokeiluista tutkivalle löytyy aikaa ja resursseja paneutua tähän soppaan ja tuoda se esille kaikessa kaameudessaan demokratian toteutumisesta ja lakien noudattamisesta demokratiana itseään pitävässä valtiossa.

Backmannin mielestä nyt tässä kuntien pakkoliitoksissa demokratia toteutuu, kun joku keinotekoinen enemmistö äänestää sen puolesta. Ei siis ole rohkeutta sanoa, että isot työssäkäyntialueet ovat hyväksi Suomelle ja ne tahdomme sitten ja säädämme lain ilman näitä pelleäänestyksiä.

Ei ihme, että sdp:n kannatus on alamaissa kun tällaisella moraalilla mennään ja elellään.
Nyt on lopetettava, kun tämä rupee pyörimään samaa kehää.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2014-01-14 klo 13:16
Painovirheet korjaan myöhemmin.

Tags: ,

http://viikkosanomat.fi/2014/01/14/kuntauudistus-peraantyminen-pakkoliitoksista-vain-pelkkaa-sumutusta-sdp-ja-jouni-backman/


Muista liivit!
Vaikka vesi oli jo aika lämmintä, niin kaatuminen kauempana rannasta olisi vaatinut kyllä hyvää uimataitoa vaikka kumiveneessä näyttää olevan ihan hyvät narut kiinnipitämiseen.
Keski-Suomi. Laukaa. Saravesi. Sataman ranta. Maanantai 2014-07-07 klo 19:28. Pertti Manninen.


Jyväkäs heinäkuu 1998

kuva: pertti manninen , Vesanto 08.06.97

http://www.nettisanomat.com/2000/06/08/viikonkuva.htm


nettisanomat.com
etusivu 07.06.01.

Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

Uimakoulut kutsuvat! Sinnikäs yksityisopetuskin kannattaa!

Koko kesän yksityisopetus!
Valitse opettaja: Aikuinen, jos et itse jaksa tai sinulle tulee jatkuvasti vilu, pyydä jotakin vanhempaa uimataitosta lasta ryhtymään uimaopettajaksi: Sinä vain vahdit ja osallistut tapahtumaan vaikka verkkarit päällä: Välillä yritä kuitenkin kastautua.

Totuta lapsi veteen. Hypelkää ja roiskikaa varovasti, jutun täytyy miellyttää!

Uintiopetusta: Lapsi kahlaa syvemmälle aluksi napaa ja myöhemmin kainaloita myöten ja sitten liikkuu AINA rantaanpäin: Aluksi kävellen ja pikku hiljaa liukuen: kädet ylös suorina pään yläpuolelle, tiukka ote peukalosta toisen käden sormilla ja hypähdys rantaan päin. Opettaja voi tukea mahan alta ja käsikellukkeetkin helpottavat pinnalla pysymistä. Tämä toistetaan ja toistetaan.

Tunnin lopussa pukeudutaan nopeasti lämpöisesti, märkä uima-asu pois ja sitten hiukan mutustellaan jätskiä ja limsaa tai mehua. Näin tehdään mieluummin joka päivä, mutta pakolla ei kannata lähteä uimakouluun. Välipäiviä saa pitää kunhan touhu on kuitenkin säännöllistä.

Tätä toistetaan koko kesä. Loppukesällä lapsi jo hiukan liukuu ja polskuttaa jaloillaan: UI HIUKAN, tosin vain hiukan.


Muista! Aikuinen on aina vastuussa lapsesta. Älä hukkaa hetkeksikään lasta silmistäsi.

Pertti Manninen


Käsivarsikellukkeet ovat hyvä apu uimaopetuksessa. Krokotiili ja uimalaudat sopivat potkuharjoitteluun. Uimarengas on parasta antaa jo uimataitoisen lapsen leikkeihin, koska se voi kipata, lähteä tuulessa karkuun, eikä siin uima-asento ole oikea.

Tämä juttu julkaistu vuosi sitten nettisanomat.com:issa 08.06.00.

Julkaistu Nettisanomissa torstaina 2001-06-07. Tekstiä suurennettu 1:llä.
http://www.nettisanomat.com/2001/06/07/etusivu.htm 


"uimassa."
unelmoituja kuvia.
pertti manninen

"erika, sorsien sukua."


hyttysessä viimeisenä kesänä 2000.
anna-marin muistolle.
kettu.


Vesipallo. Naiset. Kuvasarja
Erkki Manninen
1956. Kuva

Lauantai-viihdettä: Vesipallo. Kuvat
Iltalehtien etusivut ja lööpit. Kuva

Oivallus. Lue!

Kanalasta kirjastoon. Kuvia

Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. Lue!

Ääkkösten vaikeudesta. Lue!

10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva

JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ... Lue!

Arkisto. Vuosisadan kuva. Kuva

Oivallus. Lue!
PAASIKIVEN PATSAALLA. Kuva
KAISLIKOSSA SUHISEE. Kuva

Laitumella. Kuva

1994. Tyotä! Kuva

Etelä-Suomen Sanomat kertoo keskiviikkona 22.10.2014 kuntaliitosselvityksestä  näin:



Selvityksen ulkopuolella jäi Iitti, jonka valtuusto hylkäsi maanantaina mukaanlähdön kakkoskierrokselle. Iitti tyrmäsi aiemmin syyskuussa Hollolan tavoin kuuden kunnan liitoksen.

Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa.



Vesipallo. Naiset. Jyväskylän Saukot vs. Uinti Tampere lauantaina 18.10.2014.
Viimekauden mestarit olivat ylivoimaisia ja voittivat pelin selvästi.

Kuvat: Pertti Manninen. Keski-Suomi. Jyväskylä. Aaltoalvari. Lauantai 18-10-2014 klo 19:30 alkaen. Isonna!

Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa.



”Salpauskunta: Liitosjatkoilla viisi mukana

Lahden seudun liitoksen selvittely jatkuu viiden kunnan voimin.

Kuntajakoselvittäjänä jatkaa yksinään kaupunkineuvos Rolf Paqvalin, joka tutkailee liitosten mahdollisuuksia kuntien asettamien reunaehtojen valossa.

Hollola ja Hämeenkoski esittivät lausunnoissaan tutkittavaksi niiden liitosta.

Nastolalle sopi puolestaan niin kuusi kuntaa kuin suppeampikin selvitysalue.

Paqvalinin esityksiä odotellaan ennen joulukuun puoliväliä.

Etelä-Suomen Sanomat. Sirpa Ratia.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/
2014/10/22/salpauskunta-liitosjatkoilla-viisi-mukana

Valtiovarainministeriö päätti keskiviikkona jatkaa Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän, Nastolan ja Lahden käsittävää selvitystä tammikuun loppuun saakka.

Työssä tulee ottaa huomioon kuntien syyskuun lopussa tekemät päätökset sekä jatkokierroksesta annetut lausunnot.

Kärkölä ilmaisi halunsa olla mukana selvityksessä, joka käsittää ainakin Kärkölän, Lahden ja Nastolan.

Lahti ei lähtenyt nimeämään kuntia. Jatkoselvityksessä tulee sen mielestä ottaa huomioon realistiset yhdistymismahdollisuudet.


Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2014-19-23 klo 09:46. Lihavointi lisätty.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Arkisto 2013:

Lasten ja nuorten palvelujen leikkaukset tulevat kalliiksi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ja Ensi- ja turvakotien liitto muistuttavat valtiovallan ja kuntien päättäjiä siitä, että leikkaukset lasten, nuorten ja perheiden palveluihin tulevat yhteiskunnalle kalliiksi.

Lapsuus- ja nuoruusiän olosuhteet vaikuttavat ratkaisevalla tavalla koko myöhemmän elämän terveyteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Perusta työ- ja toimintakyvylle muodostuu lapsuudessa ja nuoruudessa. Lasten ja nuorten suotuisten kasvu- ja elinolojen turvaaminen on sekä inhimillisestä, sosiaalisesta että taloudellisesta näkökulmasta katsottuna yhteiskunnan tärkein tehtävä. Lasten ja nuorten pahoinvointi ja siitä johtuva koulutuksen, työelämän ja sosiaalisten suhteiden ulkopuolelle jääminen kasvattaa merkittävällä tavalla myös julkisen talouden kustannuksia ja kestävyysvajetta.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan lapsuuteen investointi on julkiselle taloudelle tuottavaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi talousnobelisti James Heckman on todennut, että lasten ja perheiden peruspalveluihin käytetty raha tuo moninkertaisen tuoton.

Tällä hetkellä monissa kunnissa lasten, nuorten ja perheiden palveluihin kohdistetaan leikkauksia. Samanaikaisesti valtiovalta pienentää kuntien valtionosuuksia ja purkaa kuntapalvelujen järjestämistä koskevia normeja. Nämä toimet lisäävät entisestään palvelujen leikkauksia.

Päivähoito, esi- ja perusopetus, lukiot, ammattikoulut ja vapaa-ajan toiminnot ovat lasten ja nuorten tärkeitä kasvuympäristöjä. Hyvinvointi rakentuu arjen kasvuympäristöissä. Hyvinvointia edistävään ja ongelmia ehkäisevään työhön panostaminen on vaikuttavampaa kuin ongelmien korjaaminen kalliisti jälkeenpäin.

1990-luvun laman aikana tehtiin leikkauksia, jotka vaikuttivat kielteisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin. Nyt ollaan valitettavasti toistamassa samoja virheitä. Lasten ja nuorten palvelujen leikkaaminen on myös julkisen talouden näkökulmasta kestämätön ratkaisu, sillä leikkaukset lisäävät kuntien ja valtion tulevia kustannuksia. Peruspalvelujen leikkausten myötä huomattavasti kalliimmat erikoissairaanhoidon ja lastensuojelun asiakkuudet ovat nousseet jyrkästi 1990-luvun alusta 2010-luvulle. Esimerkiksi psykiatrisessa laitoshoidossa olevien ja kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten ja nuorten osuus ikäluokastaan on kasvanut 150 prosenttia.


Ehkäisevän työn voimavarat ovat jo valmiiksi alimitoitetut ja työn painopiste on siirtynyt korjaavaan työhön, joten peruspalvelujen leikkausten kielteinen vaikutus korostuu tässä tilanteessa. Vuonna 2011 esimerkiksi kouluterveydenhuoltoon käytettiin 66 miljoonaa euroa ja lapsiperheiden kotipalveluun 22 miljoonaa euroa. Samana vuonna lasten ja nuorten lastensuojelun laitoshuoltoon käytettiin 619 miljoonaa euroa eli yli 9-kertainen määrä kuin kouluterveydenhuoltoon ja yli 28-kertainen määrä kuin lapsiperheiden kotipalveluun.

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden leikkaukset voivat tuoda lyhytaikaista säästöä, mutta lasku julkiselle taloudelle on pidemmällä aikavälillä moninkertainen. Esimerkiksi Tarja Paakkosen väitöstutkimuksessa (Itä-Suomen yliopisto 2012) todettiin lasten ja nuorten tarpeen psykiatriseen laitoshoitoon lisääntyneen 1990-luvulla, kun kouluterveydenhuollosta ja perhe- ja kasvatusneuvoloista säästettiin.

Lasten ja nuorten erityispalvelujen menot kasvoivat Imatralla viime vuosikymmenen puolivälissä noin puoli miljoonaa euroa joka vuosi. Vuonna 2009 Imatran kaupunginvaltuusto päätti investoida parisensataa tuhatta euroa perhetyöntekijöiden palkkaamiseen. Toimenpiteellä saatiin lastensuojelun tarvetta, kustannuksia ja asiakasmääriä alenemaan. Investointi on jo nyt kattanut itsensä ja tuottanut selvää rahallista säästöä. Panostus on maksanut itsensä takaisin jo viisinkertaisesti, kun lasten ja nuorten laitossijoittamiset ovat selvästi vähentyneet. Kokonaissäästöt ovat vielä tätä suuremmat.

Järjestöt muistuttavat, että lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti kaikissa lapsia koskevissa toimissa on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu. Lapsen oikeuksien sopimus ei ole hyvän tahdon ohjelmajulistus, vaan valtion ja kuntien päättäjiä velvoittava ihmisoikeussopimus. Lapsen edun turvaaminen päätöksenteossa edellyttää lapsiin kohdistuvien vaikutusten arviointia.

On myös syytä huomata, että lasten, nuorten ja perheiden palvelujen leikkaukset kasvattavat eriarvoisuutta lasten ja nuorten keskuudessa. Leikkaukset lasten ja nuorten palveluihin vaikuttavat eniten heikossa asemassa olevien lasten ja nuorten tilanteeseen. Esimerkiksi ryhmäkokojen kasvattaminen päiväkodeissa ja kouluissa sekä neuvolapalveluiden, oppilashuollon, koululaisten iltapäivätoiminnan, perheyön, lastensuojelun, päihdeongelmista kärsivien vauvaperheiden kuntoutuspalvelujen tai turvakotipalvelujen leikkaaminen vaikuttaa eniten heikossa asemassa lasten ja nuorten tilanteeseen.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ja Ensi- ja turvakotien liitto.

Kannanotto. Julkaistu: 22.10.2013 klo 08:54

http://www.nettisanomat.com/2013/11/02/
etusivu.html#lastenjanuorten


"Viimeinen kuva" eli selfie ellei peräti selfish!

Tämä kuva on omakuva ja otettu Thaimaassa Andamaninmerellä pienen saaren edustalla Flying Finn-veneen ankkuroidessa päästääkseen uimarit ja snorklaajat valloilleen meren lämpimiin aaltoihin tiistaina 02.12.2014 klo 13:01 (Kuvan kello vielä Suomen ajassa!). Kuvan puna on aito, kun ensimmäisenä päivänä etsin paikallista sim-korttia ja jouduin ehkä tunnin verran kävelemään ilman lakkia paahtavilla Patongin kaduilla Phuketissa. Otsa, nenä ja poskipäät siinä paloivat "karrelle".

Matka oli mieluisa yllätys ja sujui kohtuullisen hyvin, mitä nyt tuossa uidessa korvaan meni vettä, joka ei sieltä lähtenyt pois hyppimälläkään, joten jouduin turvautumaan Thalangin kylän korvalääkäriin, joka ohuella putkellaan puhalsi ja imikin veden pois, tietenkin koneellisesti. Tohtorin vastaanottohuoneessa oli iso kuva, jossa hänelle luovutetaan diplomi opinnoistaan. Hän määräsi kolme lääkettä: tipat, antibiootit ja varmaan jonkun särkylääkkeenkin. "Kuha" minua lääkäriin kuljetti ja kävinpä hänen kanssaan kylän parturissakin, joka sutjakkaasti vartissa lyhensi tukan ja ajoi veitsellä parran, ehkä ensimmäisen kerran eläissäni. Yksi päivä meni mönkään vatsan kivistelyn takia, mutta muuten lämpö ja uima-allas olivat suurenmoisia, kun sitten älysi varoa liiallista paahtamista.

Toisella puolentoista päivän ja yön veneretkellä näin delfiineitä, valaan ja hainkin: "Big shark, big shark!". Jotain ehkä kuviin ja videoihinkin tarttui näistä. Kotimaan asiat jäivät seuraamatta, ainakin syvällisesti. Midnight Sun ravintolaan tuli kyllä saman päivän Ilta-Sanomat iltapäivällä, siis painettu näköislehti. Ehkä yksi asia kannattaa mainita. Otsikon mukaan Keskusta oli kymmenen prosenttiyksikköä edellä Kokoomusta Ylen julkaiseman Gallupin mukaan. Jutussa kerrottiin kyllä numerot desimaalin tarkkuudella ja ero oli 9,4 prosenttiyksikköä, josta mielestäni on aika vaikea vetäistä kymmentä syksyisessä viileässä Suomessa. Thaimaan 32-asteisessa kuumuudessa se suurpiirteisyys olisi ollut paikallaankin, ehkä.

PS. Viimeinen kuva tarkoittaa tämän pokkari Ricoh PX:n simahtamista suolaisessa merivedessä, vaikka kamera myyntihetkellä olikin "waterproof". Kahdeksan kuvaa vedessä onnistui, joista ihan vihonviimeinen on tämä samaan kelloaikaan osuva venekuva. Isonna!

Matkalta palattua Suomessa, vesisateessa ja rännässä keskiviikkona 17.12-2014. Pertti Manninen.




"Tapaninluistelut Puistokoulun kentällä"
Kuva: Pertti Manninen. Perjantaina 26.12.2014 klo 12:58 Jyväskylässä ohikiitävänä hetkenä auringon yrittäessä pilkistää pilvien takaa luomaan kontrastia tähän keskipäivän hämäryyteen. Laajenna!

"Kaupunkikyyhkynen tapaninpäivänä. Tepastelu autiolla kadulla kauppakeskuksen suljettujen ovien edessä".




"Kaupunkikyyhkynen tapaninpäivänä".

Kuvat: Pertti Manninen. Perjantaina 26.12.2014 klo 13:03 bussia odotellessa kauppakeskus Forumin edessä. Laajenna!


Onnellisuus

Onnellinen on hän, joka elää päivän
kerrallaan pyytämättä enempää,
vaalien elämän yksinkertaisia perusarvoja.
Euripides

Onnella ei ole huomista päivää;
sillä ei ole eilistäkään;
se ei ajattele tulevia,
sillä on vain nykyisyys,
eikä sekään ole kokonainen päivä,
vaan silmänräpäys.
Ivan Turgenev

Miksei nauttisi elämästä heti? Miten usein onnen tuhoaakaan tyhjänpäiväinen valmistautuminen.
Jane Austen

Onnellinen se, joka ei murehdi sitä, mitä häneltä puuttuu, vaan riemuitsee siitä, mitä hänellä on.
Demokritos



Jos haluat tehdä ihmisen onnelliseksi, niin täytä hänen:
Kätensä työllä.
Sydämensä rakkaudella.
Mielensä hyödyllisellä tiedolla.
Tulevaisuutensa toivolla.
Vatsansa ruoalla.
Frederick E. Crane

Hitaasti lisääntyvällä onnella on tapana viipyä kauemmin.
Saadi

Tyytyväisyys on korkein tavoite, jonka voimme tässä maailmassa saavuttaa. Jos kurotamme korkeammalle, kohtaamme vain murhetta ja pettymyksiä.
Joseph Addison

(82) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Joulukuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Onnellisuus

Tyytyväinen on onnellinen, sano eräs joka aamulla heräs.

Ihmiset ovat aina onnellisia siellä, missä on rakkautta, koska onni on heidän sisimmässsään.
Leo Tolstoi

Elämä on suloinen ja onnellinen sille, jolla on puhdas omatunto ja joku jota rakastaa.
Leo Tolstoi

Olemassaolon suurin onni on saada elää ja rakastaa.
Sydney Smith

Onnen tärkeimmät tekijät ovat: että on jotakin tekemistä, jotakin mitä rakastaa ja jotakin mistä haaveilla.
Allan K. Chambers

Onnellinen ihminen tekee muutkin onnellisiksi.
Anne Frank

Vain ne ihmiset ovat onnellisia, joiden mieli on kiintynyt muuhun kuin omaan onneen.
John Stuart Mills

Päivän helmiä eivät ole saamasi kohteliaisuudet eivätkä palautteet, vaan se ilo, jota olet itse kylvänyt toisten ihmisten elämään.
Manny Patel

Jos tuot päivänpaistetta toisten ihmisten elämään, et voi itsekään välttyä siltä.
J.M. Barrie

Typerys etsii onnea matkojen takaa, viisas löytää sen omien jalkojensa juuresta.
James Oppenheim

Onnellisuuteen tarvitaan huvin vähän. Kaikki on ihmisen sisimmässä, hänen ajattelutavassaan.
Marcus Aurelius

Onni ei ole arvotettavissa oleva asia. Se on ajattelun laatua, mielentila.
Daphne du Maurier

Onni on oman kotilieden äärellä, eikä sitä poimita vieraista puutarhoista.
Douglas Jerrold

Onni on mielentila, asenne, ja jollei sitä opettele ja harjoita tässä hetkessä, sitä ei koskaan koe.
Maxwell Maltz

Onni muodostuu pitkälti elämän tarkoituksenmukaisuudesta ... ja useimmat saavat kokea tämän työssään.
Bertrand Russell

Monilla on väärä käsitys siitä, mistä todellinen onni koostuu. Ei siitä, että pyrkii tyydyttämään halunsa, vaan että tekee hellittämättä töitä arvokkaan päämäärän eteen.
Helen keller

Onnellisina me kylvämme maailmaan paljon nimetöntä hyvää.
Robert Louis Stevenson

(83) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Joulukuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

TERVEYS

2014 TAMMIKUU - MAALISKUU
2014 HUHTIKUU - TOUKOKUU
2014 KESÄKUU - ELOKUU
2014 SYYSKUU - MARRASKUU
2014 JOULUKUU
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Etsi Nettisanomista!



1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Kaiken keskellä aina läsnä!
-
Viikkosanomat-
blogi



Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta.

 

 

Arkistokuvia



Kivisaaren juhannuskokko "50 vuotta sitten".
 Kivisaari. Helsinki. Vuonna 1960 (n.). Ullakolta löytyneestä paperikuvasta keskiviikkona 2008-06-18. Sinistys ja kontrasti perjantaina 2011-06-24. Pertti Manninen. Julkaistu ensimmäisen kerran lauantaina 2008-06-21 - toisen kerran perjantaina 2011-06-24 - kolmannen kerran perjantaina 2013-06-21.


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


    

2013-09-20 Laatikon tyhjennysvideot youtubessa. (2013-10-06)

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria. 


Joulukuu 2013. Harrastakaa!

"Harrastakaa!". Rengasvoimistelija matkalla treeneihin Vaajakosken urheilutalolle nuorempien koulutyttöjen palatessa koteihinsa joulukuun lumien jo hiukan valaistessa hämärtyvää iltapäivää. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2013-12-12 klo 14:52.


Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm



"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.html



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

 


VUOSI 2014 - TERVEYS - VUOSI.fi - Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. - Arkistokuvia - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - sivu - keskiviikko 07.01.2015 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

 

Vuosi 2014 - N:o 27 - Terveys - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2015-01-07, nettiin 2015-01-07 11:23, linkkejä 2015-01-07.


Sivun alkuun!